10 hippe tips om je babykamer in te richten


Eindelijk is het moment daar waar jullie samen zo naar uitgekeken hebben. Jullie zijn in verwachting van een kindje. Alleen nu moet er heel veel geregeld worden voor de komst van de kleine.

Eén van de dingen waar jullie over moeten gaan nadenken is de inrichting van de babykamer. Jullie moeten gaan nadenken welke sfeer en stijl jullie laten terugkomen in de babykamer.

Wij hebben een aantal leuke tips en babykamer accessoires verzameld om de babykamer mee aan te kleden. Je krijgt zo een idee van de mogelijkheden voor jullie eigen kamertje.

Maak zelf een leuke wandplank!

Eén van de tips voor de babykamer is het maken van een leuke wandplank, zoals Stephanie deed.

wandplank babykamer

Met vier leren riemen maak je een prachtige vintage stijl wandplank. Door te kiezen voor een klassiek wit plankje krijg je babykamer een schattige uitstraling Op de wandplank kan je leuke accessoires plaatsen voor de baby. Zet er bijvoorbeeld de eerste schoentjes op van je kleintje. Of mooie fotolijstjes gevuld met quotes en tekeningen.

Aan de wandplank kan je ook een kledinghaakje hangen. Hieraan kan je alvast de nieuwe kleding van de dag klaar hangen.

Uiteraard kan je op deze leuke wandplank ook leuke persoonlijke dingetjes neerzetten. Bijvoorbeeld een ingelijst gedichtje van opa en oma of de eerste knuffel die jullie gekocht hebben tijdens de zwangerschap.

Jouw wandplank wordt zo niet alleen heel stijlvol, maar ook vol met leuke herinneringen.

Leeshoek met leuke voorleesboekjes

Voorlopig kan je kindje zelf nog niet lezen. Maar het is wel goed voor de ontwikkeling van je baby om al vroeg te beginnen met voorlezen. Je kan eigenlijk niet jong genoeg beginnen met het voorlezen van je kleintje. Ondanks dat het zinloos lijkt is het goed voor de taalontwikkeling van je kindje.

leeshoek

Maak daarom gerust in de babykamer alvast een leuke leeshoek. De wandplankjes die gebruikt worden zijn officieel bedoelt om fotolijstjes in te plaatsen. Maar deze handige plankjes kan je ook gebruiken om boekjes in te zetten.

Vul de rekjes direct met leuke voorleesboekjes en begin al vroeg met het voorlezen van je baby. Op een speelse manier kan je zo met je baby werken aan de woordenschat.

Daar komt nog eens bij dat het er super leuk uitziet!

Houten huisje gevuld met accessoires

Houten huisjes zijn tegenwoordig in elke woondecoratie winkel te vinden. Je kan ze werkelijk overal voor gebruiken. Bijvoorbeeld als boekenplank in de woonkamer, maar ook als styling item in de babykamer.

Meestal kies je bij een babykamer voor een thema. Dit thema kan je doorvoeren met leuke accessoires. Het enige nadeel is dat je niet goed weet waar je de accessoires gaat laten.

houten huisje

Gelukkig kan je de houten huisjes vullen met accessoires. Je kan ze speels ophangen verspreid over de muur. In elk hout bakje kan je vervolgens een leuk accessoire neerzetten. Dit is natuurlijk altijd een tof idee om te gebruiken voor je nieuwe babykamer. 

Je hebt zo een mooi plekje om de stijlitems uit de babykamer neer te gaan zetten. Eventueel kan je de achterzijde een bijpassend kleurtje geven, zodat deze passen in de babykamer! 

Vintage letterbord met een mooie quote

Natuurlijk past ook het vintage letterbord prachtig thuis in de babykamer. 

In elk kamertje hoort een mooie quote thuis. Het enige nadeel is dat er wel heel veel verschillende mooie quotes zijn. Het liefste wil je iedere week een andere quote.

retro letterbord

Met onze retro letterborden kan je elke week een andere quote neerzetten.

Je kan het letterbord eventueel ophangen of op een wandplank neerzetten. Iedere dag kan je een leuke quote noteren en presenteren. Je kan het letterbord ook gebruiken met info over je baby.

houten letterbord

Zo kan je iedere week op het letterbord het gewicht en de lengte van je baby noteren. Vervolgens leg je jouw baby naast het letterbord en maak je een mooie foto. Je hebt zo na een jaar prachtig in beeld hoeveel je kleintje veranderd is.

Wil je zelf een letterbord voor je babykamer? Bekijk dan hier onze collectie letterborden! 

Extra zachte dierenkoppen aan de muur

dierenkoppen

Als baby breng je heel wat tijd door in de slaapkamer. Een zachte knuffel om naast te weg te dromen geeft vaak een geborgen gevoel. Helaas wordt dit afgeraden bij de allerkleinsten wegens het risico op verstikking. Deze dierenkoppen aan de muur vormen een erg leuk alternatief!

Uiteraard vrolijken deze pluche knuffels de babykamer op, maar daar blijft het niet bij. Kleine kindjes worden groot en stilaan gaat je zoon of dochter op ontdekking...

Praten kunnen peuters misschien niet meteen, maar voelen wel. Zo ontdekken ze gaandeweg de zachte manen van Oscar de leeuw, of de lange slurf van meneer Olifant.

Al snel vinden ze hun favoriete speelkameraadje en vertroetelen ze hun eigen huisdier als de beste.

Een hele verzameling dierenkoppen aan de muur of maskers om mee te spelen, deze dierenvrienden komen vast en zeker van pas. Bovendien zorgt deze originele wanddecoratie voor een leuk 3D-effect in de kamer.

Maak je geen zorgen, spelen met deze wilde dieren is helemaal niet gevaarlijk!

Pak de muren aan 

Ook erg leuk voor in een kinderkamer is de muren verrijken van kleuren. Je zou kunnen kiezen voor het aanbrengen van kwalitatief behang. Je moet er dan wel rekening mee houden dat er verschillende soorten behang zijn en het aanbrengen van behang ook nogal een klus kan zijn.

Wanneer je gaat behangen is het verstandig om hulp in te schakelen. Vrienden of familie zullen vast wel even hun handen uit de mouwen willen steken om bij te dragen aan een fantastische kinderkamer. Zorg dat je op tijd contact met ze opneemt, zodat het project geen vertraging oploopt.

Decoratie takken voor leuke accessoires

We zien ook steeds vaker deze leuke decoratie takken aan de muur van de babykamer hangen. De takken zijn vaak gemaakt van gedroogd hout en komen echt uit de natuur.

decoratieve takken

Soms gaat het om drijfhout, maar ook oude wijnranken krijgen een tweede leven. Je kan deze decoratie takken voor verschillende doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld om leuke knuffels aan te hangen.

We hebben ook al ouders voorbij zien komen die van de takken een kledingrek gemaakt hebben. Met prachtige linten hebben ze kledinghangers aan de takken bevestigd. Je hebt zo een uniek kledingkastje om de favoriete kleertjes van je baby in op te hangen. 

Geboortebord van jouw kleintje

De dag dat jouw baby geboren wordt is natuurlijk een bijzonder moment. Het is mogelijk om eventueel een geboortebord te laten maken.

geboortebord

Dit is een poster waarop de belangrijkste details van de geboorte geschreven staan. Denk bijvoorbeeld aan het tijdstip, de datum,  de naam, het gewicht en de lengte van je baby. De poster kan je laten drukken en vervolgens op een stuk hout plakken. Je hebt zo een leuk accessoire om in de babykamer neer te zetten.

Je kan ook een geboortebord maken met onze vintage houten letterborden. Op de dag van de geboorte kan je met een letterbord direct een geboortebord maken. 

Voorkom nachtmerries met een baby dromenvanger

Deze schattige babydromenvanger wil natuurlijk iedereen in het kamertje hangen. Met een dromenvanger kan je voorkomen dat je kindje last heeft van enge nachtmerries.

droomvanger

Door de dromenvanger in stijl van de babykamer te maken past de hanger super mooi thuis in het kamertje.

Lijst met herinneringen van de geboorte

De geboorte van je kindje is een bijzonder moment. Het liefste wil je iedere seconde vastleggen en voor altijd bewaren. Het is leuk om deze herinneringen in te lijsten.

fotolijst baby

Je kan in het lijstje de eerste foto hangen, de eerste sokjes en het eerste mutsje. Je kan er ook een voetafdruk inzetten en een kaartje waarop de gegevens van je kindje staan. Het lijstje kan je vervolgens in de slaapkamer hangen.

Je hebt zo een prachtige herinnering van de eerste momenten van je kindje!

 Zelf nog ideetjes?

Dankzij ons lijstje heb je mooi inspiratie kunnen op doen voor de babykamer van je kindje. Heb je zelf een origineel idee om een kinderkamer in te richten? Deel deze dan met ons, zodat wij je idee hiertussen kunnen plaatsen. Je kan zo andere aanstaande ouders tips geven om hun babykamer verder aan te kleden met leuke accessoire