5 toffe ideeën voor een menubord


Follow my blog with Bloglovin

Met een menubord in je café, brasserie of foodtruck laat je direct zien wat je in huis hebt. Een mooie presentatie van je gerechten doet al vaak het halve werk. De uitstraling van je menubord kan je eventueel aanpassen aan het interieur in de zaak. Wij hebben een aantal toffe ideeën verzameld om jouw menubord aan de klant te presenteren!

Een vintage letterbord

Het vintage letterbord is weer helemaal terug van weggeweest! Het bord is gemaakt van hout en heeft een unieke vintage look. Deze stijl past thuis in een restaurant met een typische loft look. Op dit letterbord kan je iedere dag een nieuw dagmenu presenteren. Je kan dit menubord ook nog eens gebruiken om belangrijke mededelingen aan de gasten over te brengen!

menubord_letterbord

Je menu op een lichtbox of lichtbak

De lichtbox is weer helemaal terug van weggeweest. In huis wordt de box vooral gebruikt om quotes uit te lichten. Je kan de lichtbox of een grote variant natuurlijk ook perfect gebruiken in een foodtruck met de dagaanbiedingen! Het is ook mogelijk om de teksten voor de box te laten drukken. Helaas kan je het menu dan niet meer iedere dag opnieuw aanpassen.

menubord_lichtbak

Menubord van krijt

Dankzij speciaal krijtverf kan je op de muur je eigen menubord maken. Met een krijtje kan je iedere dag de nieuwe specials plaatsen. In een American Diner zien we regelmatig dat het menu volledig opgeschreven is met krijt. Het grote voordeel is dat je de prijzen eenvoudig kan aanpassen!

menubord van krijt

Menu op hout gedrukt

Natuurlijke materialen zien we steeds vaker terugkomen in restaurants. Het is een leuke tip om ook je menu op een houten kader weer te geven. Kies wel voor een neutraal stuk hout, zodat de tekst erop leesbaar is. Eventueel kan je verschillende letters met verf aanbrengen of door een drukkerij erop laten zetten. 

houten menubord

Menu op een klembord

Helaas is dit geen origineel idee meer, maar nog steeds super leuk om uit te voeren! Je laat je huidige menu op een A4 drukken en zet deze vast in een klembord. Het menu blijft zo overzichtelijk en je hebt iets leuks om uit te delen aan je gasten. Naast een A'4'tje kan je natuurlijk ook opteren om het wat grootser aan te pakken.

klembord menu

Heb jij zelf ook nog toffe ideeën voor een menubord? Deel ze direct met ons en wie weet plaatsen wij jouw idee ertussen!